Connecting Differences Award

Op woensdag 14 maart 2012 is de eerste Connecting Differences Award uitgereikt. De winnaar is: Marlon Reina van Simpla en homoactivist Caribische gemeenschappen.

De Connecting Differences Award is voor een persoon die zich aan de hand van concrete activiteiten inzet om homoseksualiteit bespreekbaar te maken bij groepen waar dit gevoelig ligt, zoals bij etnische en religieuze groepen.

De Connecting Differences Award is bedoeld om deze persoon in het zonnetje te zetten, te waarderen en te eren voor de gedane arbeid en te inspireren om hiermee verder te gaan.

Winnaar Marlon Reina is een verhalenverteller. Hij gebruikt daarvoor diverse media: radio, theater, evenementen, poezie etc. Het belangrijkste verhaal dat hij wil vertellen is zijn eigen verhaal: van een verlegen jongen die zichzelf niet kon zijn, omdat hij daarvoor niet de woorden en voorbeelden had, maar die toen hij ze wel kreeg met volle overtuiging zichzelf is geworden. En daarin voor anderen een voorbeeld wil zijn. Marlon Reina is een homo-activist die naast het organiseren van bijeenkomsten en debatten, vooral gelooft in de kracht van kunst en cultuur om mensen te bereiken.

Klik hier om een filmpje te zien over Marlon Reina.

Daarnaast is de Connecting Differences Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Aan Nadia Bennani, voormalig jongerenwerker bij jongerencentrum Oportuna van Combiwel en nu werkzaam bij Nisa 4 Nisa, beiden in Amsterdam Nieuw-West.

Klik hier om een filmje te zien over Nadia Bennani.

De Connecting Differences Award en de Aanmoedigingsprijs zijn ontworpen door kunstenaar Aziz Bekkaoui: “Die Award sprak me gigantisch aan. Mijn roeping van jongs af aan is mensen connecten, mensen verbinden.”

Klik hier om een filmpje te zien over Aziz Bekkaoui.

De twee andere genomineerden voor de Connecting Differences Award waren Joke Ellenkamp en Juan Walter.

Joke Ellenkamp, homoambassadeur in Rotterdam, is bevlogen en betrokken op het onderwerp homoseksualiteit en met een niet aflatende inzet zorgt zij ervoor dat zij verbindingen legt in de samenleving met of binnen diverse organisaties en mensen om hier aandacht aan te blijven geven en de waarde van diversiteit bespreekbaar te maken.

Klik hier om een fimpje te zien over Joke Ellenkamp.

Juan Walter, GGD Amsterdam en Stichting PASAA, is een man die het belangrijk vindt dat mensen het recht hebben te mogen zijn op deze wereld wat ze willen, onafhankelijk van hun kleur, afkomst, seksuele voorkeur of hun sociale status. Zolang het met respect is voorzichzelf en de ander.

Klik hier om een filmpje te zien over Juan Walter.

De leden van de jury van de Connecting Differences Award:

Ellie Lust – Voorzitter Roze in Blauw Politie Amsterdam-Amstelland (voorzitter)
Andrée van Es – Wethouder Diversiteit gemeente Amsterdam
Carlien Scheele – Hoofd Directie Emancipatie Ministerie van OCW
Ben Nassir Bouayad – Voorzitter Marokkaans Netwerk Politie Amsterdam-Amstelland
Glenn Helberg – Voorzitter OCaN (Overlegorgaan Caribische Nederlanders)
Erwin Olaf – Fotograaf
Juul van Hoof – Senior adviseur Emancipatie en Inclusie bij Movisie
Dennis Boutkan – Voorzitter COC Amsterdam